Cęgi do skracania paznokci B.51 Bionessa

Dostępność: W magazynie

73,03 zł
Cęgi do skracania paznokci B.51 Bionessa
Opis produktu
Szczegóły

Cęgi podologiczne boczne Bionessa B.51 to produkt stworzony z myślą o idealnym pedicure. Cęgi przeznaczone są zarówno do skracania zdrowych paznokci u stóp jak również tych problematycznych. Dzięki zastosowanej przekładni każdy ruch jest łatwy i wymaga mniej siły, nawet w przypadku paznokci bardzo twardych, zrogowaciałych i wrośniętych. Ręcznie szlifowane ostrza zostały zaprojektowane aby idealnie dopasowywać się do kształtu paznokcia. Symetryczne wyżłobienia na rączkach zapewniają pewny i stabilny chwyt. Wykonane są z najwyższej jakości stali chirurgicznej odpornej na dezynfekcje i sterylizacje. Świetnie sprawdzą się zarówno w domowej pielęgnacji jak i w profesjonalnym salonie podologicznym.

Profesjonalne cęgi do paznokci wrastających:

  • długość krawędzi tnącej 15 mm (+/- 0,5 mm),
  • długość cęgów 120 mm (+/- 1 mm),
  • ręcznie ostrzone krawędzie,
  • wklęsłe ostrze,
  • podwójna sprężyna,
  • wbudowany zamek zapinający,
  • przekładnia ułatwiająca pracę,
  • wykończenie satynowe,
  • nie tępią się i nie rdzewieją,
  • wykonane ze stali chirurgicznej,
  • produkt przeznaczony do dezynfekcji i sterylizacji w autoklawie,

PRAWIDŁOWE UŻYTKOWANIE I PRZECHOWYWANIE NARZĘDZI BIONESSA

- narzędzia używaj wyłącznie do takich celów do jakich są przeznaczone

- narzędzia przechowuj zawsze ostrzami skierowanymi ku górze

- unikaj upuszczania, uderzania narzędzi aby zapobiec uszkodzeniu krawędzi tnących

- przechowuj narzędzia w suchym miejscu oraz w przeznaczonym do tego opakowaniu. Powietrze w pomieszczeniu powinno być suche, a narzędzia nie powinny być przechowywane w foliowych opakowaniach. Ogranicza to dostęp powietrza i może powodować wytwarzanie kondensatu pary wodnej, co jest mocno szkodliwe dla stali.

- z narzędziami powinno się obchodzić bardzo delikatnie. Niektóre uszkodzenia mechaniczne są niewidoczne gołym okiem. Szczególnej troski wymagają ostrza, końcówki oraz mechanizmy.

 

PRAWIDŁOWA KONSERWACJA NARZĘDZI BIONESSA

Pamiętaj że prawidłowy proces czyszczenia, dezynfekcji i sterylizacji powinien być przeprowadzony po każdorazowym użyciu narzędzi.

CZYSZCZENIE - Oczyść dokładnie narzędzia z wszelkich pozostałości pyłu, tkanek, paznokci czy włosów za pomocą szczoteczki. Następnie opłucz narzędzia wodą destylowaną*.

* Do czyszczenia stosuj wodę destylowaną aby uniknąć odbarwienia i rdzewienia narzędzi. Woda z kranu zawiera minerały które mogą osadzać się na narzędziach i wpływać niekorzystnie na efekt sterylizacji.

DEZYNFEKCJA - Proces dezynfekcji możesz przeprowadzić w naczyniu wypełnionym preparatem lub roztworem dezynfekującym bądź w myjce ultradźwiękowej z użyciem preparatów do tego przeznaczonych. Pamiętaj aby narzędzia były całkowici zanurzone w roztworze. Po skończonej dezynfekcji wyjmij narzędzia i pozostaw je do całkowitego wyschnięcia*.

* Roztwory myjące/dezynfekujące powinny być przygotowane zgodnie z instrukcjami na ulotce preparatu. Szczególnie zalecamy przestrzegania stężenia roztworu – niesie to z sobą zarówno konsekwencje higieniczne, jak i ekonomiczne. Zbyt duże stężenie może uszkodzić narzędzia, z kolei zbyt niskie nie zdezynfekuje wybranych mikroorganizmów.

STERYLIZACJA - Proces sterylizacji narzędzi odbywa się w autoklawie. Zalecana metoda sterylizacji to sterylizacja parą wodną w nadciśnieniu w temperaturze 134° Celsjusza (nie należy przekraczać 200°). Proces sterylizacji należy przeprowadzać zgodnie z zaleceniami wskazanymi na urządzeniu przeznaczonym do sterylizacji. Pamiętaj aby otworzyć wszystkie narzędzia, tak, aby sterylizacja objęła każdy element narzędzia. Przed sterylizacją należy nasmarować mechanizmy ruchome narzędzi specjalnym preparatem. W przypadku sterylizacji parą, zalecamy zastosowanie smaru rozpuszczalnego w wodzie.

Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Recenzje
Napisz własną recenzję
Napisz swoją opinię o Cęgi do skracania paznokci B.51 Bionessa

Strona wykorzystuje pliki cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij